A ja dzisiaj zalałem ON za 3.30 :twisted: oryginalny orlenowski 8)
[O1] Prośba o dopasowanie lamp przednich
Zwiń
X
-
[O1] Prośba o dopasowanie lamp przednich
W związku z tym, że jedna lampa mi się rozsypała, ma odprysk muszę ją wymienić, zdecydowałem także że lepiej wyglądałyby lampy jak zastosowałbym gładkie szkło. W takim razie kieruję prośbę do forumowiczów doświadczonych w tym temacie o poradę jaką lampę powinienem zastosować. wiem, że były jakieś różne modele. Jeśli z moich zdjęć da się wywnioskować co muszę wymienić to proszę o podanie linku do lamp z allegro czy cokolwiek. Jeśli ze zdjęć nic nie wynika to proszę o info co mam sprawdzić. Na pewno lampy mają silniczek czyli regulowane światła. Skoda Octavia1 2000r. 1,9TDI AGR
Proszę o propozycje wersji Econo. Nie chcę wydać zbyt wiele na lampy
-
-
Masz wersję przedliftową a tym samym wymiana lamp na te z gładkimi kloszami z tworzywa jest możliwa po wymianie kilkunastu rzeczy. Lampy, kostki do podłączenia, kierunkowskazy, pas przedni i coś tam jeszcze. Poszukaj bo było o tym wielokrotnie na forum. Zaglądnij np TUTAJ Musisz skalkulować co bardziej Ci się opłaca czy kupno takiej samej lampy czy wymiana kilku elementów przodu. 8)Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JeżykMasz wersję przedliftową a tym samym wymiana lamp na te z gładkimi kloszami z tworzywa jest możliwa po wymianie kilkunastu rzeczy. Lampy, kostki do podłączenia, kierunkowskazy, pas przedni i coś tam jeszcze. Poszukaj bo było o tym wielokrotnie na forum. Musisz skalkulować co bardziej Ci się opłaca czy kupno takiej samej lampy czy wymiana kilku elementów przodu. 8)
P.S. Może nie musi być lampa po lifcie. Może są jakieś lampy przed liftem ale z gładkim szkłem?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JeżykMasz wersję przedliftową a tym samym wymiana lamp na te z gładkimi kloszami z tworzywa jest możliwa po wymianie kilkunastu rzeczy. Lampy, kostki do podłączenia, kierunkowskazy, pas przedni i coś tam jeszcze. Poszukaj bo było o tym wielokrotnie na forum. Musisz skalkulować co bardziej Ci się opłaca czy kupno takiej samej lampy czy wymiana kilku elementów przodu. 8)
Nie jest łatwo dostać takie lampy,ale czasami są dostępne.Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
-
Różni się tylko tym, że ma inne wymiary i inne gniazdo przyłączeniowe. Jak ktoś Ci mówi, że są takie same to nie ma o tym bladego pojęcia. A nie pas przedni tylko wzmocnienie zderzaka. Coś mi się potentegowało. Zaglądnij do linku z mojego poprzedniego postu.
[ Dodano: Nie 07 Mar, 10 12:08 ]
Zamieszczone przez JanuszSzChcąc mieć reflektory z gładkimi szkłami do O1 przed liftem i nie zmieniac całego przodu musisz zakupić reflektory do wersji L & KSzerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JeżykRóżni się tylko tym, że ma inne wymiary i inne gniazdo przyłączeniowe. Jak ktoś Ci mówi, że są takie same to nie ma o tym bladego pojęcia. A nie pas przedni tylko wzmocnienie zderzaka. Coś mi się potentegowało. Zaglądnij do linku z mojego poprzedniego postu.
[ Dodano: Nie 07 Mar, 10 12:08 ]
Zamieszczone przez JanuszSzChcąc mieć reflektory z gładkimi szkłami do O1 przed liftem i nie zmieniac całego przodu musisz zakupić reflektory do wersji L & K
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JanuszSzWymieniasz:zderzak,wzmocnienie,reflektory,kierunko wskazy z oprawkami żarówek,grill z uchwytami i wiercisz otwory w przednim pasie do regulacji świateł,kostki do reflektorów.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JanuszSzkrzysiekj, Przed liftem były dwa modele:taki jak Twój i L & K z gładkimi szkłami.
Nie musisz wymieniać całego reflektora.W przedliftowej lampie masz możliwość wymiany samego klosza.Najlepiej zmienić obie,nie będzie różnicy.
http://moto.allegro.pl/item937978558...via_97_00.html
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JanuszSzZamieszczone przez krzysiekjCzy to jest klejone czy jak to się zmienia? Sam dam radę czy lepiej dać komuś? Tylko komu?
[ Dodano: Nie 07 Mar, 10 14:02 ]
A to nie jest czasem klosz gładki do octy przed liftem?? czy to jest do L&K?? Nie dałoby się założyć na mój reflektor?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzysiekjNie dałoby się założyć na mój reflektor?A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
-------------------------------------------------
Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
Komentarz
-
Komentarz